Kapunyitó

Szűrés PC-n balra ←
Szűrés mobilon fent ↑

Mi nem csak eladjuk...

Az automata kapunyitók egyre szélesebb körben terjednek, hiszen mind nagyobb az igényünk a biztonságra, a kényelemre, az esztétikus eszközökre. A tolókapuk, szárnyaskapuk, garázskapuk alkalmazása mind lakossági, mind ipari környezetben jellemző.

A modern elektromos automata kapumozga...

Szűrés PC-n balra ←
Szűrés mobilon fent ↑

Mi nem csak eladjuk...

Az automata kapunyitók egyre szélesebb körben terjednek, hiszen mind nagyobb az igényünk a biztonságra, a kényelemre, az esztétikus eszközökre. A tolókapuk, szárnyaskapuk, garázskapuk alkalmazása mind lakossági, mind ipari környezetben jellemző.

A modern elektromos automata kapumozgatókkal szembeni követelmények: biztonság, hosszú élettartam, terhelhetőség, alacsony karbantartási igény és nem utolsósorban a megfelelő design.

Válassz az alkategóriák között, és olvass az egyes típusokról hasznos tudnivalókat. Kérdés esetén hívj bátran minket, mi tudunk segíteni!

 

Bővebben

Kapunyitó 11 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Tolókapu és úszókapu...

  Toló és úszókapu mozgatás.

  Tolókapu

  A toló vagy gördülő kapu esetén a a kapunyílásban vagy egy vezetősín van a betonozott talajra rögzítve. A sín hossza a kapu szélességének kétszerese, hogy teljesen nyitott állapotában is – a kerítés mögött – rajta nyugodhasson.:

  A görgőket a kapu keretéhez rögzítik. A görgők hornya a vezetősín profiljához illeszkedik. A tolókapu sín profilja lehet "O" "U" "V". Görkőként porvédett kivitelű gördülőcsapágyakat alkalmaznak.

  Úszókapu:

  Az úszókapu a tolókapu egy fajtája. Ennél a konstrukciónál nincs a talajszinten lefektetett sín. Az úszókapu a kapunyílás mellett kialakított, betonfoglalathoz rögzített görgőcsoportokon át „úszik”, az ehhez szükséges sín pedig az úszókapu aljára van hegesztve.

  Az úszókapu számos előnnyel rendelkezik a hagyományos tolókapuhoz képest, hátránya azonban, hogy az úszókapu nyitásához nagyobb (hosszabb) hely szükséges.

   

 • Szárnyaskapu mozgató

  Ebben a kategóriában találod meg az egy vagy kétszárnyú kapudhoz való összes motoros eszközt. Az alkategóriák között van szárnyakapu motor, szárnyaskapu teljes szett, ha pedig a meglévő kapumozgató motor javítása érdekében keresel valamit, akkor a kapunyitó alkatrész kategóriát válaszd. 

 • Garázskapu mozgató

  A motoros garázskapu nyitó berendezések több változatban léteznek:

  Szíjas vagy láncos, illetve kapura szerelhető változatok is kaphatóak.

  Válassz az alkategóriák közül attól függően, hogy teljes garázsnyitó szett, motor, vagy alkatrész érdekel.

 • Vezérlés

  Szűrés PC-n balra ←
  Szűrés mobilon fent ↑

  A megfelelő eszköz gyors kiválasztásához asztali gépen a bal oldali, mobileszközön a fenti szűrőt használhatod.

  Egy és kétszárnyas kapumozgató vagy tolókapu illetve garázskapu vezérlő elektronika.

  A kapunyitó vezérlés legfontosabb alapvető jellemzői, melyek meghatározák melyikre van szükséged:

  -milyen motorhoz kell (egy-kétszárnyas kapu, tolókapu, garázs, redőny)

  -motor kimeneti feszültsége

  -motorkimenet terhelhetősége

  -kiegészítő eszközök (pl. fotocella kimeneti feszültsége)

  -villogó elektronika kimeneti feszültsége és villogtatja-e vagy fix a kimenet

  -rádióvevő beépített-e vagy sem, ha beépített: a működési frekevencia és a kódolás

  Plusz kényelmi szempontok:

  -automata zárás

  -lassítás, gyorsítás

  -társasházi funkció

  -kertvilágítás (esetleg alkonykapcsolós érzékelővel)

  Plusz biztonsági szempontok:

  -elakadásérzékelés

  -kétoldali (külső és belső)fotocella kezelése

  -biztonsági szegély vezérlés

 • Fotocella, infrasorompó

  Szűrés PC-n balra ←
  Szűrés mobilon fent ↑

  Elsősorban elektromos kapu vezérlésekhez alkalmas biztonsági eszköz.

  Az egymással szemben álló lencsék közötti fénysugár megszakadása esetén megállítja a kapu mozgását.

  A kapuoszlopok közé mindenképpen el kell helyezni egy infrasorompót. Szárnyaskapu nyitásnál a kapu nyíló szárny végéhez is érdemes egy pár fotocella kiépítése. (ez akkor hasznos ha a szárnyak közé kerül az autó, azonban a kapuoszlopok vonalát még nem éri el, illetve akkor amikor nyitás közben túl közel áll az autó - ilyenkor nem nyit rá a kapu a kocsi elejére.)

  Tolókapunál a teljes biztonság elérése érdekében a kapu mögé (a nyitáskor elfoglalt területre) is megfontolandó egy infrasorompó elhelyezése.

  Garázsnál a garázskapu mozgási síkjában lent kell elhelyezni. 

  Az infrasorompók áramellátását a kapunyitó vezérlés biztosítja. A fotocellák nagy általánosságban bármilyen 12-24V közötti váltó vagy egyenfeszültséggel működnek.

 • Távirányító

  Szűrés PC-n balra ←
  Szűrés mobilon fent ↑

  Európában az érvényes szabvány szerint a 433,92 MHz valamint a 868,35 MHz-es ISM sáv egy része van fenntartva a vezerék nélküli elektronikus vezérlések, pl. riasztók, autóriasztók, elektromos kapuk, sorompók távvezérlésére.

  A távirányító digitálisan kódolt jelsorozatot generál és küld a rádióvevő részére. A küldött kódsorozatoktól függően lehet egy- vagy többcsatornás is. Több csatorna használata esetén mindegyik csatornához külön nyomógombot alkalmaznak. A többcsatornás távirányítók esetén egy távvezérlővel több különböző berendezés egymástól függetlenül vezérelhető (pl. személybejáró, gépkocsibejáró, garázskapu). 

  A távirányító lehet fixkódos vagy ugrókódos. A fix kódos 8 bites kódnál a lehetséges kódok száma 256. A fix kódos távirányító minden egyes gombnyomáskor ugyanazt a beállított kódsorozatot sugározza ki.

  Az ugrókódos távirányítók – ellentétben a fix kódosakkal – nem mindig ugyanazt a kódsorozatot adják. Minden gombnyomáskor egyedi- az adó és a vevő által ismert algoritmus szerint- más kódot sugároznak ki. Az ugrókódos rendszerek biztonságosabbak, azonban a megfelelő eszközökkel ugyanúgy lehallgathatóak -csak emlékezz a 2013 évben megtörtént parkolóhazkban történt autókipakolásokra...

   

  Gyakran több más gyártótól származó kaput kellene egy távirányítóval nyitni, esetleg elromlott a vezérlésben a rádióvevő. Ilyen esetben van szükséged egy külső rádióvevőre.

  Kínálatunkban minden rendszerhez és gyártóhoz találsz külső vevőt. 

 • Rádióvevő

  <<< Válaszd ki a bal oldali szűrővel a megfelelő eszközt.

  Európában az érvényes szabvány szerint a 433,92 MHz valamint a 868,35 MHz-es ISM sáv egy része van fenntartva a vezerék nélküli elektronikus vezérlések, pl. riasztók, autóriasztók, elektromos kapuk, sorompók távvezérlésére.

  Az egyes kapunyitó vezérlés gyártók rádióvevőit találod itt. 

  Gyakran több más gyártótól származó kaput kellene egy távirányítóval nyitni, esetleg elromlott a vezérlésben a rádióvevő. Ilyen esetben van szükséged egy külső rádióvevőre.

  Kínálatunkban minden rendszerhez és gyártóhoz találsz külső vevőt. 

 • Antenna

  A kapu távnyitó hatótávolsága sok mindentől függ: a beépítettségtől, növényektől, terepviszonyoktól, a közelben működő hasonló eszközöktől és még a távirányítő akkumulátorának állapotától is.

  Amikor a kapunyitó távirányítója csak kis távolságból működik egy külső antenna segít.

 • Villogó, lámpa

  A kapunyitó eszközökhöz alkalmas villogó a vezérléstől függően többféle lehet:

  -villogtató elektronikával rendelkező (ha a vezérlés nem villogtatja)

  -csak izzóval rendelkező (a vezérlés oldja meg a villogást)

  -230V-os

  -12 vagy 24 volt feszültséggel működő

  A kapu villogóba beépített fényforrás lehet izzó, LED vagy xenon.

 • Kerék, fogasléc, zár,...

  Kapumozgató szerkezet mehanikus elemeit találod itt. Többek között a kapuhoz alkalmas mindeféle vasalat, ütköző, fogasléc, zsanér és görgő kapható ebben a kategóriában.
  Itt találhatóak meg a különféle kiegészítő, mint pl. a kapunyitókhoz alkalmas elektromos zárak is.

 • Alkatrész, javító készlet

  Toló szárnyaskapu és garázsnyitó motor alkatrészei.

 • Sorompó, forgalomgátló


  ●   A mai modern sorompók már rendelkezzenek olyan intelligens vezérléssel, melyekkel alkalmazhatók beléptető rendszer és parkoló rendszerek részeként is.
  ●   A sorompó hajtóműve önzáró, mert áramkimaradás esetén is meggátolja a belépést.
  ●   Előny a sorompó szünetmentesíthetősége. 

  A cégével gépjárművel érkező vendég a sorompóval találkozik először.

  Az elegáns design-ú sorompók pozitív benyomást keltenek az ügyfelekben. A sorompók hatékonyan segítik cége működését, gyorsítják a logisztikát. 

  Sorompó alkalmazásával könnyen szabályozható és ellenőrizhető a be és kihajtás. Forgalmas helyeken fontos szempont, hogy a sorompók használatával a kapunyitás és zárás csak 2-3 másodpercet vesz igénybe.

  A helyesen szerelt sorompók elengedhetetlen tartozéka a biztonsági fotocella, illetve az akadályérzékelés, mely véd a rácsukódásos balesetektől.

 • GSM és Internetes...

  GSM, internet és bluetooth alapú kapunyitó modulok.

  Mai telekommunikációs eszközökkel telezsúfolt mindennapjainkban gyakran követelménnyé válik, hogy az elektromos működtetésű kaput távolról, egy telefonhívással, vagy interneten keresztül, esetleg bluetooth kapcsolaton keresztül vezéreljük.

  A legrégebbi ilyen megoldás a GSM eszközök megjelenése után vált elérhetővé. A mobiltelefonos kapunyitás jellemzően a készülékbe programozott hívószámokról válik elérhetővé. A mobiltelefonos kapunyitó modulok akár sms-ben is programozhatók, így telefonszám változása esetén nem kell a modulhoz fizikailag hozzáférnünk. Természetesen a PC-ről való programozás könnyebb és egyszerűbb, ezt általában USB felületen ejthetjük meg.

  A bluetooth kapunyitó egy okostelefonos alkalmazás segítségével működteti a kaput a telefonjáról.

  A legnagyobb szabadságot az internetes alapú kapunyitó modulok adják, hiszen pl. több és változó felhasználó esetén a telefonszámok változtatása odafigyelést igényel. IP alapú kapunyitó gateway esetén elég csak a modul sorozatszámát tárolni és alkalmazás segítségével nyitható a kapu.

Mutat 1 - 11 / 11
Mutat 1 - 11 / 11