Biztonsági kamera

Webshopunk megfigyelő kamera szekciójában mindent megtalálsz, ami a CCTV kamerarendszer kiépítéséhez szükséges.

A szűréshez válassz a kategóriák közül, majd használjd a bal oldali szűrőt.

Termékeink között szerepel az analóg és IP alapú megfigyelőrendszerek, kamerák széles választéka.

 

Speciálisan képzett vagyonvédelmi szakembereink telefonon s...

Webshopunk megfigyelő kamera szekciójában mindent megtalálsz, ami a CCTV kamerarendszer kiépítéséhez szükséges.

A szűréshez válassz a kategóriák közül, majd használjd a bal oldali szűrőt.

Termékeink között szerepel az analóg és IP alapú megfigyelőrendszerek, kamerák széles választéka.

 

Speciálisan képzett vagyonvédelmi szakembereink telefonon segítséget nyújtanak az egyes termékek specifikációjáról.

 

Kiemelt termékeink saját kategóriájukban a piac vezetői közül: Samsung, Bosch, Avtech, Axis 

 A modern videokamerás megfigyelőrendszerek nagy felbontású kamerákkal szereltek, távoli eléréssel kombinálva működnek.

Az egyes termékcsoportoknál részletes ismertetőket olvashatsz arról, hogy milyen fontos szempontok alapján válassz olyan kamerarendszert magadnak, ami igazán jól működik is.

A kameraszerelők kedvenc klipjét ki ne hagyd:

Bővebben

Biztonsági kamera Ebben a kategóriában nincsenek termékek.

Alkategóriák

 • Kamera + rögzítő szett

  Teljes összeállítású biztonsági megfigyelő kamera rendszer. Könnyen telepíthető eszközök, ahol a könnyebb kábelezés érdekében külön ajánljuk a kábeleket, csatlakozókat, természetesen kérésre bármilyen hosszú és fajtájú kábelre felszereljük a kiválasztott csatlakozót.

  Amennyiben nem található itt a kedvére való kameraszett, összeállítás az egyes kategóriáknál biztosan megtalálja a megfelelő eszközöket.

 • Képrögzítő

  A biztonsági kamerarendszer képrögzítő berendezéseinek három fő csoportja van:

  DVR: analóg kamerákhoz használatos önállóan működő eszköz. 4,8,16 és 32 csatornás kivitelben. A DVR képe és a kezelőfelület a hozzá csatlakoztatott megjelenítő eszközön (monitor, speciális monitor, TV) látható. Hálózatba kötve számítógépről vagy okostelefonról is kezelhető.

  NVR: IP kamerához alkalmas önálló asztali rögzítő. Működése egyebekben hasonló a DVR-hez.

  PC alapú rögzítő: számítógépbe helyzett kártya, mjely a számítógépre telepített célszoftver segítségével kezelhető.

  A rögzítők egyik legfontosabb tulajdonsága a rögzítési sebesség: gyakran találkozunk még ilyennel, de ma már nem megfelelő az az eszköz, amelyen csatornánként nem rögzíthető 25fps kép. A 25 képkocka/másodperc sebességű képet szemünk folyamatos mozgásnak érzékeli. Egy négy csatornás rögzítő rögzítési sebessége ezért legyen legalább 100fps, 8 csatornásé 200fps stb...

   

 • Analóg AHD, HD-TVI,...
  zűrés PC-n balra ←
  Szűrés mobilon fent ↑

  A kamera egyik fontos jellemzője a képfelbontás. A felbontás a kép részletgazdagságának és élességének mérőszáma. A kamera finom részleteket adó képessége fontos lehet a bizonyítékok megszerzésekor. a felbontást TV sorokkal (TVL) fejezzük ki. Minél nagyobb ez a szám, annál jobb a kép.

  Fontos tudni, hogy minél nagyobb a kamera felbontása, annál nagyobb terület figyelhető meg a kamerával. A széles látószögű objektívvel megfigyelt terület bármely pontját utólag is ki lehet nagyítani a jobb kiértékelhetőség, azonosíthatóság érdekében.

  420-460 TVL felbontású kamerák: Általános megfigyelésre alkalmazható alacsony felbontású olcsó árkategóriás CCTV kamerák. Személyek, tárgyak azonosításra, pontos felismerésére nem alkalmasak. A 420 TV soros kamerák a 2005 előtti évek átlagos műszaki színvonalú kamerái közé tartoznak. 

  460-520 TVL felbontású kamerák: Általános megfigyelésre jól, de azonosításra, felismerésre csak kisebb területen alkalmazható kamerák.  Ma már rendkívül kedvező ár/érték arányban kaphatóak.

  520-600 TVL felbontású kamerák: Általános megfigyelésre kitűnően, valamint azonosításra, felismerésre is alkalmazható kamerák.

  600-700 TVL felbontású kamerák: Jó minőségű felvételek, magasabb szintű védelemre alkalmas kamerák, a 700 sor a maximális analóg felbontás. Fontos tudni,. hogy a 700 soros felbontásnál is jelen van a CCD-n a 960 pixel széles kép, azonban a kamera digitalizáló szoftvere és az átvitel ezt már nem támogatja, így a megjelenítőn nem jelenik meg.

  960H felbontású kamerák: A 960H (960x582 pixel, 0.56MP) rögzítési felbontással, a D1-nél egyharmaddal (34 %-kal) nagyobb méretű felvételek rögzíthetőek. Sok helyen rosszul olvasható: ez nem nagyobb felbontás, hanem nagyobb (szélesebb) kép).

  960h felbontás

  AHD, HDTVI, HDCVI Turbo HD - Mega Pixel analóg technológia.

  Mi is ez valójában:

  Az analóg képtovábbítás korábban maximum 700 TV soros jelátvitele (960H) 2014-re a múlté lett.
  A gyártók az analóg tömörítetlen jel átvitelét szélesebb sávon oldják meg.
  Magasabb a sorszinkron frekvencia, a kamera oldalon a 720p és 1080p felbontású kép a kábel másik végén a hozzávaló rögzítő eszközön HD minőségben jelenik meg.

  További előnye ezeknek a megoldásoknak, hogy az OSD kijelzős kamerák menüje -koax kábelen vezetve a jelet- vezérelhető a rögzítő saját kezelőfelületéről.

  A HD-CVi, HD-CVI, AHD rögzítők a hagyományos analóg kamerák képét is tudják rögzíteni.

  A piacon több gyártó, több eltérő műszaki megolással van jelen, azonban ezek  az eszközök egymással nem feltétlenül kompatibilisek.

  HD-CVI:

  A Dahua cég saját megoldása.

  HD-TVI (Turbo HD):

  Többek között a Hikvision (mely a világ legnagyobb CCTV gyártója) megoldása. Ezt ők Turbo HD fantázianévvel is reklámozzák.


  AHD:

  A koreai gyártók válasza a HD-CVI- HD-TVI irányra. Az AHD eszközök általában 720p felbontással rendelkeznek. Kiváló kép és magas színhűség jellemzi az AHD kamerákat.
  Többek között AHD megoldással működnek az izraeli Provision-ISR eszközei is.


  Az analóg HD eszközök hasonlóan kábelezhetőek mint a hagyományos analóg kamerák, tehát koax vagy csavart érpáras jelátvitel is alkalmazható.

  AHD HD-TVI HD-CVI kamera gyártók


  Jogosan merül fel a kérdés, hogy melyiket is válasszam?

  Természetesen a döntés mindig szubjektív, viszont az mindig elmondható, hogy az egyik legfontosabb tényező az ár-érték arány, ami az AHD technológia felé billenti a mérleg nyelvét. További fontos tényező a gyártók részesedése a piaci szegmensben. Az AHD mellett kötelezte el magát a legtöbb gyártó, ami a gyors és folyamatos fejlődést, valamint a technológia fennmaradását garantálja.

   Az AHD technológiát a koreai NextChip cég fejlesztette ki, amely egy jelentős piaci részesedésű gyártó, CCTV eszközök (kamerák, DVR-ek és NVR-ek) chipsetjeit fejleszti és gyártja. 2013-ban kezdte fejleszteni az AHD technológiát, akkor még „csak” 720p (1280 x 720 pixel, azaz 1 Mpx) felbontásban.
   Nagyon fontos a három technológia összehasonlításánál az a tény, hogy az AHD teljesen nyitott és a chipgyártó korlátlan darabszámban biztosítja a képfeldolgozó elemeket, így a kameragyártók biztosan és hosszú távon építhetnek erre a technológiára. Ennek köszönhetően, folyamatosan a legjobb árakat tudják kínálni ebben a piaci szegmensben. A HD-TVI és a HD-CVI technológia két gyártó köré összpontosul, amiből adódik, hogy sok gyártó korlátozott darabszámban és meghatározott áron juthat a képalkotó elemekhez, így áraik magasabbak a piacon.

  A 2015-ben megjelent AHD 2.0 nem csupán beérte versenytársait, de felhasználóbarát megoldásaival túlnő riválisain.

  A felbontás Full-HD (1920 x 1080 pixel), amely azonos a versenytársakéval és természetesen lefelé kompatibilis a rendszer, így együtt használhatjuk a hagyományos analóg, az 1 Mpx és a 2 Mpx felbontású AHD kamerákat.

  A kamerák OSD menüje a DVR-ek felületéről is elérhető, így a telepített kamerák paramétereinek beállítása vagy módosítása kényelmesen elvégezhető a DVR mellől, vagy akár távolról, az interneten keresztül.
   A technológiát alapvetően koax kábeles jelátvitelhez fejlesztették ki, de HD-videóbalun használatával ugyanúgy áttérhetünk csavart érpáras jelátvitelre (UTP kábel) mint a régi analóg rendszereknél. Új telepítésű rendszereknél szabadon választhatunk a koax és UTP kábeles jelátviteli közeg között, már meglévő rendszerek esetében pedig felhasználhatjuk az eredeti kiépítést!

 • IP kamera
  Szűrés PC-n balra ←
  Szűrés mobilon fent ↑

  Általános információk IP kamerákhoz: 

  • Az analóg technológiában gyakori felbontású video képek (D1: 720x576), vagy a 960H (D1W: 960*576) optimális esetben kiválóan működnek, azonban nem vitás, hogy ez a felbontás manapság már nem jelent konkurenciát a megapixel feletti felbontású IP alapú kamerák esetében.

  • IP alapú megfigyelő rendszerek estén találkozhatunk akár 8-10 MegaPixel felbontással rendelkező IP kamerákkal is. 


  A megapixel felbontás előnye: 
  A széles látószögű objektívvel megfigyelt terület bármely pontját utólag is ki lehet nagyítani a jobb kiértékelhetőség, azonosíthatóság érdekében. A képen valóban minden részlet jól látszik.

  A jobb minőségű analóg kamerához és képrögzítőhöz képest is háromszor nagyobb képfelbontást nyújt egy 1.3 Megapixeles kamera, vagy háromszor nagyobb terület figyelhető meg az analóg kamerával azonos képminőségben. 

  H.264 videojel tömörítési eljárás fő előnye:

  a korábbi változatokkal (JPEG, MPEG-4) szemben, hogy azonos tömörítési arány esetén jobb képminőséget biztosít, ill. azonos képminőség esetén kisebb sávszélességet igényel


  Rövidítések:

  FULL HD = min. 2 MegaPixel (1920x1080) felbontásnál valós idejű (25fps) rögzítési képsebesség. 

  QCIF:........................................176(H) x 144(V)
  CIF:..........................................352(H) x 288(V)
  QVGA: .......................................320(H) x 240V) 
  VGA:.........................................640(H) x 480(V)
  4CIF:........................................704(H) x 480(V)
  D1:……………................................720(H) x 576(V)
  SVGA:......................................800(H) x 600(H) 
  XGA:.......................................1024(H) x 768(V)
  1 MegaPixel:...........................1280(H) x 720(V)
  1.3MegaPixel (SXGA)..............1280(H) x 1024(V)
  2 MegaPixel:........................1920(H) x 1080(V) 
  3 MegaPixel:.........................2048(H) x 1536(V) 
  4 MegaPixel:..........................2048(H) x 1944(V)
  5 MegaPixel:..........................2592(H) x 1944(V)
  8 MegaPixel:...........................6400(H) x 1200(V)

  2-3MP felbontás felett ne felejtsd el, hogy a felvételek tárkapacitási igénye nagy és az ehhez megfelelő hálózati sávszélességet is biztosítani kell.

  Segítséget a számításokhoz ITT találsz.

  MEGLÉVŐ SZÁMÍTÁSTECHNIKAI HÁLÓZATOT SOK IP KAMERA KÉPÉNEK TOVÁBBÍTÁSÁRA NE HASZNÁLJ! 

  De milyen kamerát vegyek:

  -legalább megapixel felbontásút

  -ONVIF szabványút

  -POE tápellátással rendelkezőt

  -ha a pénztárca engedi CCD-t

  -IR korrigált autoirisz

  -mechanikus day/night más néven IR-CUT vagy ICR

 • Objektív

  A megfelelően megválasztott objektív az egyik legfontosabb tényező ahhoz, hogy a rögzített kép jó minőségű legyen.

  DAY/Night kamerához válasszunk IR korrigált autoirisz objektívet. Megapixel felbontású kamerához hasonló megapixel objektívet.

  Az optika lehet fix és változtatható fókuszú. Az objektív fókuszát mindig a megfigyelni kívánt területhez igazítva válasszuk ki.

  Fókusztávolság és a vízszintes látószög érték 1/3" objektív esetén:
  2.5mm = 110°
  2.7mm = 99°
  2.8mm = 96°
  3.6mm = 72°
  4.0mm = 65°
  6.0mm = 46°
  8.0mm = 33°
  12.0mm = 23°
  13.5mm = 20°
  16.0mm = 17°
  30.0mm = 10°
  50.0mm = 5°

 • Rejtett kamera

  A rejtett kamerák általában kis tűobjektívvel rendelkező, más eszközök házába rejtett kamerák.

  Feladatuk, hogy feltűnés nélkül védjék a megfigyelt területet.

  Rejtett kamera lehet pl:

  -mozgásérzékelő házba rejtett kamera

  -tükör mögé rejtett kamera

  -tűzoltófejbe épített rejtett kamera

  -spotlámpába rejtett kamera

  -vagy "minden egyben": passzív infra, rejtett kamera és mikrofon együtt

   

 • Kameraház, kameratartó

  Kameraház, kameratartó, konzol. Kameraház fűtés és hűtés.

  A kamerák biztonságos és egyszerű felszerelését szolgálják a kameratartók és a kameraházak.

  A kameratartók és házak különböző típusban és színben állnak a felhasználók rendelkezésedre.

 • Tápegység

  Válasz az egyes eszközökhöz a célra kialakított tápegységeket.

 • Mikrofon

  Sok esetben a kamera nem tartralmaz mikrofont. Ráadásul a beépített mikrofonnal rendelkező kamerák nem helyezhetők el a beszéd közelében, ezért ha hallani is akarod mi történik, akkor különálló mikrofont kell elhelyezned.

  Léteznek apró kondenzátormikrofonok, melyet a pultra vagy monitor szélére szerelhetsz, vagy erősítős menyezetre szerelhető eszközök, melyek hatótávolsága viszonylag nagy.    

 • Inframegvilágító

  Bizinyos esetekben szükséges különálló inframegvilágítás elhelyezése.

  Ilyenek lehetnek pl. amikor professzionális box kamerákat helyezünk el inframegvíilágító nélkül. Ilyen lehet, ha nagyobb távolságot akarunk bevilágítani, mint ami egy infrakamerával elérhető. Bizony olyankor is hasonló módon, infra nélküli kamerát kell elhelyeznünk, amikor félő, hogy a kamera infrájára érkező sok éjjeli rovar az éjszakai megfigyelést zavarja. (erdő széle, állattelep közelsége, stb...)

  Külső inframegvilágító használata esetén olyan kamerát válassz, amyelynek optikája IR korrigált.

 • Rádiós jeltovábbítás

  Abban az esetben, amikor nem lehetséges a kamera képének továbbítása kábelen szükség van rádiós eszközre.

  A rádiós jeltovábbító eszközök hatótávolsága a pár tíz métertől a több száz méteres hatótávval rendelkező professzionális eszközökig terjedhet.

   

 • Átalakító

  Az analóg kamerák képe általában koaxiális kábelen keresztül továbbítható. A koax használatának nagy múltja van a videójelek továbbításban. Pár évvel ezelőtt a megfigyelő/biztonságtechnikai videó rendszereknél még szinte kizárólagos megoldás volt.

  Azonban több kamera használata esetén UTP kábel használata ma már gazdaságosabb. Az UTP kábel műszaki tulajdonságai - az egyes érpárok sodrási sűrűségétől függő sávszélesség - teljes egészében megfelel a mai analóg videotechnikai átvitel követelményeinak. Az érpárok csavarása csökkenti az interferenciát. Az érpárok együtt árnyékolva vannak. Egyes kábeleknél az érpárok kettesével is árnyékolva vannak, erre ügyelj - neked ide nem ilyen kell, mert a rendszerbe nem kívánatos kapacitás kerülhet.  

  Csavartéprpáros videojel átvitel esetén egy érpár egy kamera képét továbbítja, így egy 8 eres kábelen négy kamera is elhelyezhető. (a tápellátásról általában külön kábelen gondoskodj -kivéve kb. 10m utp alatt. Hogy miért? Mert a kamera ugyan elmegy 9-10 volttal is, de az inframegvilágítás hatótávolsága rohamosan romlik már 11V alatt. A feszültségesésről ITT találsz segítséget)

  UTP kábel elhelyezése esetén a mindkét oldalra szükséges a videojel átalakító. A kamera oldalra egyesével szereld, a rögzítő mellé pedig jobb ha csoportos kialakításút (4, vagy 8 csatornás) választasz.

  Nagyobb távolságra (150m felett) már aktív eszközöket válassz. Aktív eszözökkel UTP kábelen akár 1,5km-re is eljuthat a kamera képe.

 • Videotechnikai csatlakozó

  Biztonsági kamera csatlakozó. Koax UTP csatlakozók. BNC, F, RJ45.

 • Kábel

  Kábel megfigyelő kamerához. UTP, Koax kábelek.

  A bekötés módja egyszerű:

  -koax: BNC vagy RCA csatlakozó, középen a melegpont, a külső az árnyékolás

  -UTP kábel: analóg rendszer esetén a megfelelő átalakító szükséges, egy érpár egy kamera képét továbbítja.

   IP kamera esetén RJ45 csatlakozót tegyél a kábel végére. 

  UTP kábelek jelölése:

  A xx yy és jelölések a következők lehetnek:
  U - árnyékolatlan
  F - fóliázott (árnyékolt fóliával)
  S - árnyékolt (árnyékolt zsinór)
  SF - árnyékolt és fóliázott
  TQ = sodrott érpár, érnégyes árnyékolva


  Tipikus szimmetrikus kábelek: 
  U / UTP - árnyékolatlan kábel szimmetrikus impedanciájú érpárokkal
  F / UTP - fóliával árnyékolt kábel árnyékolatlan szimmetrikus érpárokkal 
  U / FTP - árnyékolatlan kábel fóliával árnyékolt szimmetrikus érpárokkal
  F / FTP - fólia árnyékolt kábel fóliával árnyékolt szimmetrikus érpárok 
  SF / UTP - általános fonat és fólia árnyékolt kábel árnyékolatlan szimmetrikus érpárok 
  S / FTP - teljes fonat árnyékolt kábel fóliával árnyékolt szimmetrikus érpárok 
  SF / FTP - általános fonat és fólia árnyékolt kábel fóliával árnyékolt szimmetrikus érpárok

  Mit jelent a Cat5 Cat6 Cat7 jelölés?

  Cat xx     kábelsebességmegjegyzés
  Cat 1 - 0.4 MHz telefon és modem vonalak
  Cat 2 - 4 MHz régi terminál rendszerek pl.: IBM 3270
  Cat 3 UTP 16 MHz 10BASE-T; 100BASE-T4; Ethernet vonalak
  Cat 4 UTP 20 MHz nem használatos
  Cat 5 UTP 100 MHz 100BASE-TX; 1000BASE-T; Ethernet; általában használatos hálózatok
  Cat 5e UTP 100 MHz 100BASE-TX; 1000BASE-T; Ethernet; hasonló mint a Cat 5, de jobb minőséget biztosít
  Cat 6 UTP 250 MHz 10GBASE-T Ethernet 
  Cat 6A U/FTP, F/UTP 500 MHz jobb árnyékolás mint a Cat 6-nál, más szabvány szerint készül
  Cat 7 F/FTP, S/FTP 600 MHz 10GBASE-T Ethernet. POTS/CATV/1000BASE-T
  Cat 7A F/FTP, S/FTP 1000 MHz 10GBASE-T Ethernet. POTS/CATV/1000BASE-T
  Cat 8/8.1 U/FTP, F/UTP 1600-2000 MHz 40GBASE-T Ethernet. POTS/CATV/1000BASE-T (ANSI/TIA-568-C.2-1, ISO/IEC 11801 3rd Ed.)
  Cat 8.2 F/FTP, S/FTP 1600-2000 MHz 40GBASE-T Ethernet. POTS/CATV/1000BASE-T (ISO/IEC 11801 3rd Ed.)

 • Monitor

  A CCTV technika kiemelkedő fontosságú eszközei a monitorok, hiszen a biztonsági kamerák által látott képeket ezeken keresztül lehet megjeleníteni. Mivel a videómegfigyelő rendszerek monitorait az operátorok, biztonsági őrök, diszpécserek folyamatosan figyelik, ezért a minél jobb képminőség elérése, a megfigyelés hatékonyságának növelése mindig elsődleges feladat volt.

  A CCTV-monitorok és a TV készülékek közötti egyik legfontosabb eltérés, hogy míg a tévékészülékeket arra tervezték, hogy összetett audió- és videójeleket fogadjanak egy meghatározott UHF vagy VHF sávban, és azokat megjelenítsék, addig a CCTV monitorok közvetlenül kábelen keresztül alapsávi kompozit videojeleket fogadnak, és alakítanak át képpé. Másik nem elhanyagolható különbség az egyes eszközök élettartamában keresendő, hiszen a monitorokat állandó megfigyelésre, azaz 24 órás használatra tervezik, így az egyes darabok élettartama több mind 5 évre tehető, míg a tévékét 5 évben maximalizálják, úgy hogy napi 8 órás használatot számolnak. Másrészt a CCTV monitorok egyes típusai olyan funkcióbeli tulajdonságokkal is rendelkeznek, ami tipikusan a biztonságtechnikai megfigyelésre specifikálja őket. Ilyen többek között a képkimerevítés, az osztott képes megjelenítés, a riasztáskezelés, a mikrofonos kamerafogadás, a beépített multiplexer vagy az időzítéses szekvenciális kapcsolás.