Monitor

A CCTV technika kiemelkedő fontosságú eszközei a monitorok, hiszen a biztonsági kamerák által látott képeket ezeken keresztül lehet megjeleníteni. Mivel a videómegfigyelő rendszerek monitorait az operátorok, biztonsági őrök, diszpécserek folyamatosan figyelik, ezért a minél jobb képminőség elérése, a megfigyelés hatékonyságának növelése mindig e...

A CCTV technika kiemelkedő fontosságú eszközei a monitorok, hiszen a biztonsági kamerák által látott képeket ezeken keresztül lehet megjeleníteni. Mivel a videómegfigyelő rendszerek monitorait az operátorok, biztonsági őrök, diszpécserek folyamatosan figyelik, ezért a minél jobb képminőség elérése, a megfigyelés hatékonyságának növelése mindig elsődleges feladat volt.

A CCTV-monitorok és a TV készülékek közötti egyik legfontosabb eltérés, hogy míg a tévékészülékeket arra tervezték, hogy összetett audió- és videójeleket fogadjanak egy meghatározott UHF vagy VHF sávban, és azokat megjelenítsék, addig a CCTV monitorok közvetlenül kábelen keresztül alapsávi kompozit videojeleket fogadnak, és alakítanak át képpé. Másik nem elhanyagolható különbség az egyes eszközök élettartamában keresendő, hiszen a monitorokat állandó megfigyelésre, azaz 24 órás használatra tervezik, így az egyes darabok élettartama több mind 5 évre tehető, míg a tévékét 5 évben maximalizálják, úgy hogy napi 8 órás használatot számolnak. Másrészt a CCTV monitorok egyes típusai olyan funkcióbeli tulajdonságokkal is rendelkeznek, ami tipikusan a biztonságtechnikai megfigyelésre specifikálja őket. Ilyen többek között a képkimerevítés, az osztott képes megjelenítés, a riasztáskezelés, a mikrofonos kamerafogadás, a beépített multiplexer vagy az időzítéses szekvenciális kapcsolás.

Bővebben

Monitor Ebben a kategóriában nincsenek termékek.