Analóg AHD, HD-TVI, HD-CVI, Turbo HD kamera
zűrés PC-n balra ←
Szűrés mobilon fent ↑

A kamera egyik fontos jellemzője a képfelbontás. A felbontás a kép részletgazdagságának és élességének mérőszáma. A kamera finom részleteket adó képessége fontos lehet a bizonyítékok megszerzésekor. a felbontást TV sorokkal (TVL) fejezzük ki. Minél nagyobb ez a szám, annál jobb a kép.

Fontos tudni, hogy ...

zűrés PC-n balra ←
Szűrés mobilon fent ↑

A kamera egyik fontos jellemzője a képfelbontás. A felbontás a kép részletgazdagságának és élességének mérőszáma. A kamera finom részleteket adó képessége fontos lehet a bizonyítékok megszerzésekor. a felbontást TV sorokkal (TVL) fejezzük ki. Minél nagyobb ez a szám, annál jobb a kép.

Fontos tudni, hogy minél nagyobb a kamera felbontása, annál nagyobb terület figyelhető meg a kamerával. A széles látószögű objektívvel megfigyelt terület bármely pontját utólag is ki lehet nagyítani a jobb kiértékelhetőség, azonosíthatóság érdekében.

420-460 TVL felbontású kamerák: Általános megfigyelésre alkalmazható alacsony felbontású olcsó árkategóriás CCTV kamerák. Személyek, tárgyak azonosításra, pontos felismerésére nem alkalmasak. A 420 TV soros kamerák a 2005 előtti évek átlagos műszaki színvonalú kamerái közé tartoznak. 

460-520 TVL felbontású kamerák: Általános megfigyelésre jól, de azonosításra, felismerésre csak kisebb területen alkalmazható kamerák.  Ma már rendkívül kedvező ár/érték arányban kaphatóak.

520-600 TVL felbontású kamerák: Általános megfigyelésre kitűnően, valamint azonosításra, felismerésre is alkalmazható kamerák.

600-700 TVL felbontású kamerák: Jó minőségű felvételek, magasabb szintű védelemre alkalmas kamerák, a 700 sor a maximális analóg felbontás. Fontos tudni,. hogy a 700 soros felbontásnál is jelen van a CCD-n a 960 pixel széles kép, azonban a kamera digitalizáló szoftvere és az átvitel ezt már nem támogatja, így a megjelenítőn nem jelenik meg.

960H felbontású kamerák: A 960H (960x582 pixel, 0.56MP) rögzítési felbontással, a D1-nél egyharmaddal (34 %-kal) nagyobb méretű felvételek rögzíthetőek. Sok helyen rosszul olvasható: ez nem nagyobb felbontás, hanem nagyobb (szélesebb) kép).

960h felbontás

AHD, HDTVI, HDCVI Turbo HD - Mega Pixel analóg technológia.

Mi is ez valójában:

Az analóg képtovábbítás korábban maximum 700 TV soros jelátvitele (960H) 2014-re a múlté lett.
A gyártók az analóg tömörítetlen jel átvitelét szélesebb sávon oldják meg.
Magasabb a sorszinkron frekvencia, a kamera oldalon a 720p és 1080p felbontású kép a kábel másik végén a hozzávaló rögzítő eszközön HD minőségben jelenik meg.

További előnye ezeknek a megoldásoknak, hogy az OSD kijelzős kamerák menüje -koax kábelen vezetve a jelet- vezérelhető a rögzítő saját kezelőfelületéről.

A HD-CVi, HD-CVI, AHD rögzítők a hagyományos analóg kamerák képét is tudják rögzíteni.

A piacon több gyártó, több eltérő műszaki megolással van jelen, azonban ezek  az eszközök egymással nem feltétlenül kompatibilisek.

HD-CVI:

A Dahua cég saját megoldása.

HD-TVI (Turbo HD):

Többek között a Hikvision (mely a világ legnagyobb CCTV gyártója) megoldása. Ezt ők Turbo HD fantázianévvel is reklámozzák.


AHD:

A koreai gyártók válasza a HD-CVI- HD-TVI irányra. Az AHD eszközök általában 720p felbontással rendelkeznek. Kiváló kép és magas színhűség jellemzi az AHD kamerákat.
Többek között AHD megoldással működnek az izraeli Provision-ISR eszközei is.


Az analóg HD eszközök hasonlóan kábelezhetőek mint a hagyományos analóg kamerák, tehát koax vagy csavart érpáras jelátvitel is alkalmazható.

AHD HD-TVI HD-CVI kamera gyártók


Jogosan merül fel a kérdés, hogy melyiket is válasszam?

Természetesen a döntés mindig szubjektív, viszont az mindig elmondható, hogy az egyik legfontosabb tényező az ár-érték arány, ami az AHD technológia felé billenti a mérleg nyelvét. További fontos tényező a gyártók részesedése a piaci szegmensben. Az AHD mellett kötelezte el magát a legtöbb gyártó, ami a gyors és folyamatos fejlődést, valamint a technológia fennmaradását garantálja.

 Az AHD technológiát a koreai NextChip cég fejlesztette ki, amely egy jelentős piaci részesedésű gyártó, CCTV eszközök (kamerák, DVR-ek és NVR-ek) chipsetjeit fejleszti és gyártja. 2013-ban kezdte fejleszteni az AHD technológiát, akkor még „csak” 720p (1280 x 720 pixel, azaz 1 Mpx) felbontásban.
 Nagyon fontos a három technológia összehasonlításánál az a tény, hogy az AHD teljesen nyitott és a chipgyártó korlátlan darabszámban biztosítja a képfeldolgozó elemeket, így a kameragyártók biztosan és hosszú távon építhetnek erre a technológiára. Ennek köszönhetően, folyamatosan a legjobb árakat tudják kínálni ebben a piaci szegmensben. A HD-TVI és a HD-CVI technológia két gyártó köré összpontosul, amiből adódik, hogy sok gyártó korlátozott darabszámban és meghatározott áron juthat a képalkotó elemekhez, így áraik magasabbak a piacon.

A 2015-ben megjelent AHD 2.0 nem csupán beérte versenytársait, de felhasználóbarát megoldásaival túlnő riválisain.

A felbontás Full-HD (1920 x 1080 pixel), amely azonos a versenytársakéval és természetesen lefelé kompatibilis a rendszer, így együtt használhatjuk a hagyományos analóg, az 1 Mpx és a 2 Mpx felbontású AHD kamerákat.

A kamerák OSD menüje a DVR-ek felületéről is elérhető, így a telepített kamerák paramétereinek beállítása vagy módosítása kényelmesen elvégezhető a DVR mellől, vagy akár távolról, az interneten keresztül.
 A technológiát alapvetően koax kábeles jelátvitelhez fejlesztették ki, de HD-videóbalun használatával ugyanúgy áttérhetünk csavart érpáras jelátvitelre (UTP kábel) mint a régi analóg rendszereknél. Új telepítésű rendszereknél szabadon választhatunk a koax és UTP kábeles jelátviteli közeg között, már meglévő rendszerek esetében pedig felhasználhatjuk az eredeti kiépítést!

Bővebben

Analóg AHD, HD-TVI, HD-CVI, Turbo HD kamera 3 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Kültéri kamera
 • Beltéri kamera
 • Speed dome PTZ kamera

  A fix telepítésű kamera sokszor nem nyújt kellő védelmet, mert esetleg túl nagy területet kell megfigyelni, esetleg a területen feltűnő személyeket, járműveket mozgás közben követni kell.

  A fix kamera ilyenre nem képes, erre alkalmsak azok a kameramozgatók, amelyekkel a a kamerák vízszintesen, illetve függőlegesen is mozgathatóak.

  A mozgatást valamilyen szervomotor vagy léptetőmotor végzi, ezek vezérlése kábelen keresztül, távvezérléssel valósul meg.
   
  Két nagy csoport létezik:
   - vízszintes tengely körül mozgó kamerák (PAN)
   - függőleges és vízszintes tengely körül is mozgó kamerák (PAN/TILT)

  Azokat a kamerákat amelyek távolról vezérelhető zoomolható objektívvel is fel vannak vannak szerelve PTZ (Pan/Tilt/Zoom) kameráknak nevezik.

  A Speed Dome kamera eseében a kamera szervesen egybeépül a mozgató egységgel. Ez a megoldás számos paraméterében jóval többet tud, mint a hagyományos forgózsámolyos szerkezetek.
  Jóval nagyobb mind a forgási, mind a bólintási sebessége és jellemzően körbeforgatható.

Mutat 1 - 3 / 3
Mutat 1 - 3 / 3