Antenna

Egy helyen kapható a tv antennák széles választéka, legyen az műholdas antenna, műholdvevő berendezés, fej, vagy földi antenna akár szélessávú vagy irányított, a szükséges antennaerősítő, kábel, osztó, antennacsatlakozó, csillapító, aktív és passzív eszköz.

25 éves tapasztalatunkkal segíteni is tudunk, kérdéseiddel hívj minket bátran!

Antenna Ebben a kategóriában nincsenek termékek.

Alkategóriák

 • CAM modul, előfizetői...
  Milyen típusú kártya és modul szükséges?

  Conax: HelloHD, Olcsó TV, MinDig TV, T-Home kábel, T-Home sat (a T-Home Sat-nál csak a szolgáltató által biztosított vevő és kártya működik együtt, vásárolt modullal nem él a szolgáltatás)
  Cryptoworks: UPC Direct (régebbi kártyák)
  Irdeto CI+: UPC Direct (újabb kártyák 41-el kezdődő sorozat)
  Alphacrypt: több kódolás egyben Irdeto, Conax, Cryptoworks.
  Nagravision: kódolású csatornáknál a szolgáltató a kártya és az általa
  biztosított modul egyedi azonosítóját rendeli össze, így saját modullal nem
  fog működni a a vétel. (Nagra: DigiTV-SAT, UPC Direct: UPC kérhető crypto, ill. irdeto kártyával is, ott nincs összerendelés)
  Mit jelent a CI+? A Common Interface (CI) szabvány kiegészítése. A CI olyan eszközfelületet jelent, amelyet digitális tv adás vételére használnak.
 • Földi antenna

  Kültéri antenna a digitális földfelszíni TV, MindigTV vételéhez.

  Minden forgalmazott antennánk alkalmas a digitális földfelszíni vételére. Tetőre, erkélyre, falitartóra vagy árbocra szerelhetőek.

 • Szobaantenna

  Szobantenna a digitális földfelszíni TV, MindigTV vételéhez.

  Szobaantenna abban az esetben alkalmazható hatásosan, amikor a TV adó a közelben, max 5-6 km-es távolságon belül van és a szabad rálátás biztosított.

 • Rádióantenna

  A DAB -Digital Audio Broadcasting- olyan technológia, amellyel a földfelszíni rádióműsorok továbbítását és vételét digitális formában végzik. Ez a technika jobb minőségű átvitelt ad, mint a hagyományos FM-rádió.

  A DAB -digitális rádiózás- kiegészítő funkciók átvitelére is alkalmas, például: tájékoztatás a rádióadásról, információkat nyújt az előadókról az éppen hallható dalokról, stb.

 • Antennajel erősítő
  Mikor lehet szükség antennaerősítőre?

  Gyenge bejővő antennajel (kábel TV jel) esetén semmiképp. Amikor a vétel nem megfelelő, vagy a kábelTV bejövő jelszintje kevés, az erősítő nem oldja meg ezt a problémát.

  Antennaerősítőt hosszú levezető kábelszakasz, vagy az antennajel többfelé osztása esetén kell alkalmazni.
 • Műholdvevő antenna

  A műholdas vételre 35 cm-től akár 180 cm-es átmérőig kapható termékeink között parabola antenna.
  Alapanyaguk lehet acél és alumínium.
  Létezik különleges kivitelű parabola antenna multifókuszos (több fejes) lyukacsos (szélálló)vagy hordozható parabola antenna is megtalálható nálunk.

 • Műholdvevő fej
  A műholdvevő fej -LNB- kapható egy két, négy vagy nyolc kimenetű változatban is. Ezek a választott darabszámú végberendezés ellátására minden további nélkül alkalmasak, kimenetük egymástól független és minden fej egy vevőre csatlakoztatható.

  Közösségi rendszereken vagy egyes speciális esetekben quattro fej beépítése szükséges. Ennek négy független kimenete van 10.7-11.7 GHz-es tartomány függőleges polarizációval, a 10.7-11.7 GHz tartomány horizontális polarizációval, a 11.7-12.7GHz tartomány függőleges polarizációval és a 11.7-12.75 GHz tartomány pedig a horizontális polarizációval.

  A monoblock kivitelű antennafej egy olyan eszköz amellyel két egymás mellet levő műhold vételét lehet biztosítani egy antennáról.
 • Műholdvevő berendezés
 • Osztó, leágazó, szűrő
  A megfelelő antennajel osztó több fokozatú termék, tartalmaz egy impedanciaillesztőt és egy teljesítményosztót.
  Ennek hiánya miatt mi a közismert sárga antennajel osztót nem forgalmazzuk. Nem véletlenül. Ugyanígy kérjük nálunk ne keresse a fehér műanyag házas dugós osztókat sem.
  Ezek helyett inkább használható eszközöket ajánlunk, amivel megelégedetten TV-zhet több szobában is, és még az esetleg meglévő kábelmodem is működőképes marad.

  A végberendezések tunereinek által kibocsájtott saját zaj miatt a TV oldalon kábeltv hálózaton -a kábelmodem visszirányú zajmentessége céljából- alkalmaznak visszirányű szűrőket. Az országban jellemzően a 80MHz-es szűrő használatos.
 • Switch, multiswitch
  Több műhold vétele egy levezető kábelen.

  DiSeqC Switch-et ott alkalmazunk, ahol több műhold vételére van szükség, műholdanként külön antennával vagy fejjel megoldva. DiSeqC kapcsoló létezik 2, 4, 8 vagy akár 16 bemenettel is.

  A multiswitch általában két parabola antenna és a földi vétel jelét osztja szét jellemzően 4...16 végpont között, úgy hogy minden végponton egymástól függetlenül nézhető mindkét műhold összes csatornája és a földi vétel is. A multiswitchek létjogosultsága kisközösségi rendszereknél, vagy több műhold vételénél illetve nagyobb számú végpont professzionális kiépítésénél jelentkezik.

  A multiswitches rendszerekben quattro fejkonvertert alkalmaznunk.
 • Csatlakozó, szerelvény
 • Koax kábel
  A koaxiális kábel olyan vezeték, ami egy belső vezető érből, szigetelő dielektrikumból, külső árnyékolásból és a külső mechanikai szigetelésből áll.

  A földfelszíni rádió- és televízióantennáknál, műholdas vételnél, kábeltelevízió-hálózatokban 75Ω impedanciájú kábelt használnak.

  A külső árnyékolás szerepe a belső éren továbbított jel megóvása a külső zavaroktól.
  Így az érnyékolás lehet egyszeres, kétszeres vagy háromszoros, illetve egyes esetekben négyszeres is.

  A belső ér anyaga jellemzően acél, vagy réz. Kábel TV hálózaton és földi vételnél megfelel az acél mag (esetleg rézzel futtatva), műholdas vételnél hosszabb kábel esetén már célszerűbb réz vezetővel ellátott kábelt használni. (a fejtápláló feszültség átvitele miatt).
 • RF modulátor

  Az analóg és digitális földi vagy műholdvevők, helyi stúdiók, CCTV kamerák kép- és hangjelét e készülék segítségével ültethetjük a 48-860 MHz-es frekvenciasáv egy tetszőleges csatornájába.
  A koaxiális rendszeren tovább osztva a csatlakoztatott TV készüléken megjeleníthetjük a képet.

   

  A különféle tv-szabványokhoz külön változatok állnak rendelkezésre. Magyarországon a B/G szabvány használatos.
  Ennél a szabványnál a csatornák frekvenciakülönbsége VHF-en 7MHz, UHF csatornákon 8MHz. A hangvivő a képvivőtől 5,5MHz-re helyezkedik el.